beats by dre cheap

NJEMAČKI LOVNI TERIJER (Deutscher Jagdterrier)

[URL=http://img259.imageshack.us/i/491748201841a114d67do.jpg/][IMG]http://img259.imageshack.us/img259/4861/491748201841a114d67do.jpg[/IMG][/URL]

Matična zemlja: Njemačka

Podrijetlo: Nakon Prvog svjetskog rata skupina aktivnih lovaca odvojila se od brojčano jakog Foksterijer kluba s ciljem da izgrade uzgoj koji bi se orijentirao isključivo na lovačko-radne rezultate. Tako su iskusni lovci i kinolozi Rudolf Frieß, Walter Zangenberg i Carl-Erich Grünewald odlučili uzgojiti crno-crvenog lovačkog psa za rad pod zemljom.

Njihovim nastojanjima pomogao je slučaj. Naime, direktor zoološkog vrta Lutz Heck/Hagenbeck poklono je Walteru Zangenbergu četiri crno-crvena terijera, koji su navodno potjecali od čistokrvih linija foksterijera. S tim psima utemeljen je uzgoj njemačkog lovnog terijera. U to vrijeme utemeljiteljima pasmine pridružio se dr. Herbert Lackner. Zajednički su spretnim križanjem sa staroengleskim oštrodlakim praterijerom kao i velškim terijerom nakon dugogodišnjih intenzivnih uzgojnih napora uspjeli učvrstiti izgled ove pasmine. Istovremeno su posvećivali veliku pažnju tome da uzgoje svestranog, oštrog i sljedoglasnog psa koji voli raditi u vodi, koji posjeduje izražen lovački instinkt i kojeg je lako dresirati. 1926. je osnovan Klub njemačkih lovnih terijera (Deutscher Jagterrier- Club e.V. ) . Uzgajivači njemačkog lovnog terijera nastavljaju posvećivati izuzetnu pažnju lovačkoj uporabljivosti, čvrstini karaktera, hrabrosti i srčanosti tog lovačkog psa.

Temperament: Hrabar i oštar, sklon radu i izdržljiv, vitalan i temperamentan, pouzdan, druželjubiv, lako ga je dresirati, nije plašljiv ni agresivan.

 

Opis: Malen, obično crno-crven, zbijeni lovački radni pas dobrih proprocija.

Važne proporcije: Odnos opseg prsa / visina na grebenu: Opseg prsa je za 10 d 12 cm veći od visine na grebenu. Duljina tijela / visina na grebenu: Tijelo je neznatno duže od visine na grebenu. Dubina prsa / Visina na grebenu: Oko 55 - 60 % visine na grebenu.

 Koža: Debela, tijesno priljubljena, bez nabora.

Dlaka: Ravna, gusta, tvrda oštra dlaka ili gruba glatka dlaka.

Boja: Boja je crna, tamnosmeđa ili crno-siva s crveno-žutim, jasno ograničenim, čistim oznakama na obrvama, gubici i prsima, nogama i anusu. Svijetla i tamna maska su jednako dozvoljene, male bijele oznake na prsima i prstima se toleriraju.

Veličina i težina:

Visina na grebenu:

Mužjaci: 33 do 40 cm | Ženke: 33 do 40 cm

Poželjna radna težina:

Mužjaci: 9 do 10 kg | Ženke: 7,5 do 8,5 kg

SVE O PSIMA
http://sveopsima.blogger.ba
02/06/2008 21:19