beats by dre cheap

PUDL (Caniche)

[URL=http://imageshack.us][IMG]http://img124.imageshack.us/img124/7160/labs72305cbr5.jpg[/IMG][/URL]
Matična zemlja: Francuska

Podrijetlo: Nije potpuno jasno jeli taj pas nastao u Francuskoj, Njemačkoj, Danskoj ili u starom Piemontu. Sigurno je, međutim , da potječe od Francuskog vodnog psa barbeta, koji je danas već gotovo nestao.

Opis: Postoje tri varijante pudla: veliki (od 45 do 58cm), srednji 35 do 45 cm), i patuljasti (ispod 35cm). Srednja težina triju varijanata je 22, 12 i 7kg. Glava pudla je plemenit, veličina glave je u skladu sa veličinom tijela; crni, sivi, i bijeli primjerci imaju crnu njušku; smeđi smeđu. Obrazi su plosnati, zubi se dobro sklapaju;lubanja je lijepo oblikovana; oči crne ili smeđe; vrlo živog izraza; uši ovješene uz obraze, obrasle valovitom dlakom; vrat čvrst; lagano savijen; glava ponosno nošena; rep visoko usklađen; prikraćen na polovicu ili jednu trećinu; dlaka kovrčava ili upredena; Boje: crna, bijela, smeđa, ili boje marelice, uvijek je jednobojan. Pudla se mora redovito šišati, bilo na <> način bilo na način prihvaćen 1960 godine. Druge vrste šišanja nisu dozvoljene.

Narav: Vrlo hrabar, inteligentan, hrabar, veseo, osjetljiv, lako odgojiv.

Korištenje:
U Francuskoj se još i danas naziva >>cancihe<< što je nastalo od >>canard<< (patka) jer je stari pudl bio odličan aporter močvarne divljači, što je nasljedio od svog pretka, francuskog vodnog ptičara barbeta. Zbog ljepote i inteligencije ubrzo je postao pas za pratnju. Posjeduje vrlo fin sluh i smisao za orijentaciju. Bolje od drugih pasa razumije smisao riječi. Stpljivo podnosi šišanje i kupanje. Obožave djecu. Ne podnosi grubosti.

Hrana: Patuljast uzrast: 100g usitnjenog mesa; srednji uzrasz: 200g usitnjenog mesa; a veliki uzrast 300. Dodaje se kuhana riža i povrće.

Napomena: Izbjegavati parenja u srodstvu, jer ta pasmina nagninie nervozi.

SVE O PSIMA
http://sveopsima.blogger.ba
24/05/2005 10:45