beats by dre cheap

Velski Terijer ( Welsh Terrier)Matična zemlja: Velika Britanija

Podrijetlo: Pasmina je prvi put predstavljena 1885. godine, ali je stvarno postojala već mnogo godina, poznata kao stari terijer oštre dlake sa palažem.

Opis: Izgledom je to minijaturni erdel terijer, od kojeg i potječe, a nastao je križanjem sa drugim terijerima. Dozvoljena visina je 39 cm; težina od 9 do 9,5 kg. Njuška je crna; zubalo snažno i škarasto; čeljusti su dublje nego u foksterijera; oči sitne i tamne; uši u obliku slova V; nošene prema naprijed; prikraćen rep je uspravno nošen; noge su ravne i mišićave; šape male i okrugle; mačje; dlaka je oštra, tvrda, gusta, obilna. Boje: prednost ima crna sa sočnim paležom ili sivkasto-crnim paležom. Crna boja ispod skočnog zgloba je nedostatak.

Narav: Živahan, samostalan, veseo, privržen, poslušan, hrabar.

Korištenje: Stvoren je za lov u jami, radio je i u čoporu, u društvu sa goničima. Danas je isklučivo kućni pas, vrlo prikladan za život u stanu, koristan i kao čuvar. Jako voli svoga gospodara, a prema stranim osobama je neprijazan. Četkanje mu je potrebno o kupelji, a dvo do tri puta godišnje potrebno mu je trimanje.

SVE O PSIMA
http://sveopsima.blogger.ba
30/05/2005 12:04