beats by dre cheap

NJEMAČKI BOKSER (Deutscher Boxer)

[URL=http://imageshack.us][IMG]http://img504.imageshack.us/img504/7823/gkatsefe5.jpg[/IMG][/URL]
Matična zemlja: Njemačka

Podrijetlo: Prva slika boksera pojavila se na nekoj flamanskoj tapiseriji iz 17. stoljeća, ali kao plod umjetnikove fantazije, jer tada bokser nije postojao, budući da je stvoren istom 1850. godine u Munchenu križanjem mastifa, zvanog bullenbeisser, i buldoga. Bullenbeisser se koristio za lov na medvjede, buldog za borbu sa bikovima. Moglo se očekivati da će nasljediti krvoločnost svoji predaka, ali je pametnom selekcijom uklonjena agresivnost i ublažena fizionomija, koja nije ulijevala povjerenje. Njemača pasmina je, dakle, nastala od engleskih pasa. Savršenost krvnih linija i moralnih osobina postiže se već 1896. godine i tada se osniva prvi Boxer Club.

Opis:
Definiran je kao pas < >. Glava treba veličinom odgovarati tijelu, mršava, bez bora. Donja čeljust dulja je od gornje ali se, kad su usta zatvorena, ne smiju vidjeti ni zubi ni donja čeljust niti jezik. Nuška je široka i crna, nosnice širom otvorne. Uši su visoko nasađene i prikraćene; oči tamne; vrat okrugao; snažan; mišićav; bez podvoljka; tijelo je kvadratičnog oblika. Rep se skraćuje i nošen je uspravno. Prednje noge su ravne i međusobno paralelne. Mužjak je visok od 57 do 63cm, ženka od 53 do 59. Težina j od 30 do 32 kg mužjaci, 24 do 25 ženke.

Narav:
Vrlo je dobroćudan i vjeran. Nije zlopamtilo. Privržen je, naročito djeci. Lako uči.

Korištenje:
Kao službeni pas pomoćnik je policije, čuvar kuće, branitelj osoba, vodić slijepih. Prije svega je cijenjen i obljubljen kao pas za pratnju, veseo, tolerantan, zaigran, ali nešto nepovjerljiv prema strancima. Voli dinamičan život, pa ga je potrebno često izvoditi u duge šetnje.

Hrana:
Bokser troši mnogo energije pa je nezasitan. Ipak se ne smije udebljati jer bi to škodilo njegovom zdravlju i lijepom fizičkom izgledu. Dnevno treba 400g mesa, 300g riže ili kruha i nešto povrća.

Napomena:
Nije dugog vijeka pa često ne doživi niti deset godina. Naginje reumi pa ga treba dobro obrisati nakon šetnje po kiši. Zubima je potrebna redovita veterinarska kontrola.

SVE O PSIMA
http://sveopsima.blogger.ba
03/06/2005 13:18