beats by dre cheap

NJEMAČKI OVČAR (Deutscher Schaferhund)

[URL=http://imageshack.us][IMG]http://img504.imageshack.us/img504/208/mz00003h6deutscherschaeyc4.jpg[/IMG][/URL]
Matična zemlja: Njemačka

Podrijetlo: Postoji nekoliko teorija o podrijetlu njemačkog ovčara: ili je nastao križanjem različitih ovčarskih pasmina, koje su nekoć postojale u Njemačkoj, ili potječe od slučajnog križanja kujica njemačkih ovčarki sa vukom. I kod ove pasmine, kao i kod svih drugih, podrijetlo gubi u dalekoj prošlosti. Sigurno je, međutim, da su prvi primjerci nejmačkih ovčara srednje duge dlake prikazani na izložbi u Hanoveru, 1882. godine, a kratkodlaki 1889. godine u Berlinu.

Opis:
Visina: 60 do 65cm mužjaci, 55 do 60 ženke; težina od 35 do 40kg. Tijelo je pačetvorinasto, snažno mišićavo; kosti čvrste građe. Spolne karakteristike se jako ističu. Glava je proporcialna tijelu, čelo nešto zaobljeno, zubalo snažno, potpuno i škarasto; uši pri korijenu široke, uspravno nošene, šiljaste, okrenute prama naprijed (štenadi do šest mjeseci uši smiju visjeti); oči su bademaste, nikad ispupčene, tamne boje, inteligentnog i živahnog izraza. Rep, gusto obrašten dlakom, seže najmanje do skočnog zgloba, visi dok pas miruje. Podlaktica i rame su mišićavi; bedro je široko i snažno; šape su okrugle i skupljene, mekuši vrlo tvrde. Boje dlake: crna, čeličnosiva, pepeljasto siva, jednobojna ili žuta sa crnim plaštom. Bijeli psi se izlučuju. Dlaka je gusta, ravna, tvrda, čvrsto prianja uz tijelo.

Narav: Hrabar, veseo, poslušan, ujednačen, vjeran, privržen gospodaru, prijatelj djece, tolerantan prema drugim životinjama, lako odgojiv.

Korištenje: Isprva voditelj stada, kasnije je korišten, zahvaljujući inteligenciji i visokim moralnim osobinama kao vojnički pas (nosilac poruka pod vatrom i kroz minska polja) ; za spašavanje (iz vode, u planinama, iz vatre); za vođenje slijepih (prikladnije su ženke jer su mirnije); u policiji (slijedi tragove stare i nekoliko dana). Njemački ovčar je nenadmašiv kao pas čuvar i kao pas za obranu. U tom svojstvu potpuno razvija svoje reflekse i munjevito napada. U svakoj će situaciji s mnogo volje i oduševljeno izvršavati svoj zadatak.

Hrana: Radnim psima je potrebno dnevno 500 do 700g mesa uz rižu, suhi kruh i kuhano povrće.

Napomena:
Štenad koja raste u slabo osvjetljenoj prostoriji može oboljeti od rahitisa. Stoga prvih 6 do 7 mjeseci hrani treba dodavati kalcij i vitamine.

SVE O PSIMA
http://sveopsima.blogger.ba
09/06/2005 12:15