beats by dre cheap

GREYHAUND - ENGLESKI KRATKODLAKI HRT (Greyhound)

[URL=http://imageshack.us][IMG]http://img171.imageshack.us/img171/6731/greyhoundbc2.jpg[/IMG][/URL]
Matična zemlja:
Velika Britanija

Podrijetlo: Vrlo stara pasmina, vjerovatno potječe od arapskog hrta slugija (sloughi), kojeg su u Europu doveli fenički moreplovci. Engleski uzgajači preobrazili su ga u odličnog lovačkog psa i psa za trke.

Opis: Snažan, skladan, visok 71 do 78 cm (ženke 68,5 do 71 cm). Glava mu je izdužena, gubica lijepo izrađena, lubanja prostrana, široka između ušiju; njuška je šiljata i crna; čeljusti su mišićave sa vrlo snažnim zubima. Vrat je dugačak i elastičan; oči tamne, živahne; uši male, tanke, poput ruže; rep je nisko nošen, lagano svinut; prednje noge su duge i ravne, bedra široka i mišićava; mekuši čvrste. Dlaka je kratka, gusta, glatka. Boja: crna, bijela, crvena, plava, jelenja, tigrasta, također višebojna ili s mrljama.

Narav:
Inteligentan je ali se njegove psihičke osobine često podcjenjuju zbog očevidne rezerviranosti prema gospodaru i strancima. Osjetljiv je, hrabar, vjeran, plemenit.

Korištenje: Njegova glavna odlika je brzina. Stoljećima je korišten u lovu na jelene, lopatare i divlje svinje. Stizao bi ih i bez zaustavljanja obarao. On je nepopravljivi neprijatelj domaćih životinja, naročito kokoši i mačaka. Danas se ovaj hrt gotovo isključivo upotrebljava za trke pasa (trčanje za umjetnim zecom). Te su utrke naročito obljubljene u anglosaskim zemljama. Ovaj pas nije prikladana za stan, jer je nophodno da dnevno pretrči velike udaljenosti.

Hrana:
Budući da troši mnogo kalorija, treba mu dnevno najmanje 0,5 kg mesa uz dodatak riže i povrća.

Napomena: Sve hrtove dijelimo prema obliku tijela i obliku ušiju u tri grupe: prva grupa su sredozemni hrtovi, sa uspravnim ušima, a na čelu im je faraonski pas sa Malte i njemu slični sredozemni psi (španjolski i baleakarski podenco, portugalski podengo, sicilijanski čirneko i njima slični). Drugu grupu čine orijentalni hrtovi koji imaju velike ovješene uši, kao arapski, saharski azvak, perzijski, afganistanski i slični u azijskim zemljama (bivšim) SSSR-a.
Treću grupu čine okcidentalni hrtovi kojima je karakteristika ružino uho. Tu spadaju veliki i mali engleski, škotski, irksi, mađarski, španjolski, mali talijanski i ruski barzoj.

SVE O PSIMA
http://sveopsima.blogger.ba
21/07/2005 09:13